Makaron orkiszowy biały w formie tradycyjnych nitek produkowany z mąki orkiszowej typ 750 z naszego lokalnego gospodarstwa, bez dodatku jaj i soli. Próżno w nim szukać również dodatków konserwantów, czy barwników – 100% naturalnego produktu.
Makaron jest doskonały jako dodatek do zup oraz potraw mięsnych.
Makaron pochodzi z 2 odmian orkiszu: Schwabenkorn oraz Oberkulmer Rotkorn.
Informacje
Skład: mąka orkiszowa typ 750, woda
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Jest on jednak łatwo przyswajalny przez organizm i często osoby mające alergię związaną ze spożywaniem pszenicy tradycyjnej mogą spożywać produkty z orkiszu.
Termin przydatności:
Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku naszych makaronów z orkiszu termin wynosi około 10 miesięcy od daty zakupu.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1491kJ/352 kcal
- Białko: 12 g
- Tłuszcz: 1,40 g
- Węglowodany: 74 g
– w tym kwasy tłuszczowe: 0,3 g
– w tym cukry: 4,7 g - Sól: mniej niż 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.