Makaron orkiszowy biały w formie świderków produkowany z mąki orkiszowej typ 750 oraz jaj, bez dodatku soli. Makaron jest doskonały jako dodatek do zup oraz potraw mięsnych.
Makaron pochodzi z 2 odmian orkiszu: Schwabenkorn oraz Oberkulmer Rotkorn.
Informacje
Skład:mąka orkiszowa typ 750, jaja (21,3%), woda
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Jest on jednak łatwo przyswajalny przez organizm i często osoby mające alergię związaną ze spożywaniem pszenicy tradycyjnej mogą spożywać produkty z orkiszu.
Termin przydatności:
Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku naszych makaronów z orkiszu termin wynosi około 10 miesięcy od daty zakupu.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1557kJ/368 kcal
- Białko: 15 g
- Tłuszcz: 4,00 g
- Węglowodany: 70 g
– w tym kwasy tłuszczowe: 1,1 g
– w tym cukry: 2,2 g - Sól: mniej niż 0,07 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.