115otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz, pochodzących z naszego własnego, lokalnego gospodarstwa rolnego położonego w małopolsce. Mąka ta posiada dużo lepsze właściwości odżywcze w porównaniu z mąką z pszenicy zwyczajnej. Zawiera więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych korzystnych dla układu krążenia. Orkisz zawiera dużo fitosteroli, które m.in. obniżają poziom cholesterolu, działają przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, hamują procesy alergiczne. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Mąka orkiszowa o przemiale 750 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Mąka pochodzi z 2 odmian orkiszu: Schwabenkorn oraz Oberkulmer Rotkorn.
Produkt wyróżniony znakiem marki lokalnej DOLINA KARPIA gwarantującym wysoką jakość, gwarancję pochodzenia oraz przyjazność dla klienta i środowiska.
Kupując produkty rekomendowane znakiem marki lokalnej Dolina Karpia, wspierasz lokalnych przedsiębiorców oraz przyczyniasz się do zachowania unikatowych walorów przyrodniczych i kulturowych regionu. Odwiedzając Dolinę Karpia , koniecznie szukaj produktów wyróżnionych tym znakiem.
Informacje
Skład: mąka orkiszowa typ 750 (100 %)
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten
Termin przydatności:
Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku mąki termin wynosi około 6 miesięcy od daty zakupu.
Pakowanie:
Worek 10 kg.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1455 kJ/334 kcal
- Białko: 12 g
- Tłuszcz: 1,6 g
- Węglowodany: 73 g
– w tym kwasy tłuszczowe: 0,3 g
– w tym cukry: 1,6 g - Sól: mniej niż 0,01 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.