Mąka orkiszowa typ 2000 - 25kg

Mąka orkiszowa typ 2000 - 25kg

Diogra
Nowy produkt
162,50 zł w tym VAT

Produkowana jest ze starej odmiany pszenicy, której ziarna są znacznie bardziej odporne na warunki pogodowe i glebowe. Mąka ta posiada dużo lepsze właściwości odżywcze w porównaniu z mąką z pszenicy zwyczajnej. Zawiera więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych korzystnych dla układu krążenia.

Orkisz zawiera dużo fitosteroli, które obniżają poziom cholesterolu, działają przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, hamują procesy alergiczne, wzmacniają odporność. Ponadto zawiera znaczne ilości witamin A, E, D i witamin z grupy B, a także żelaza, fosforu i cynku.

Nasza mąka otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz, pochodzących z naszego własnego gospodarstwa rolnego. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa o przemiale 2000 bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków. Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.

Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.

Mąka pochodzi z 2 odmian orkiszu: Schwabenkorn oraz Oberkulmer Rotkorn.

lub zamów telefonicznie +48 501 020 267
W magazynie, wysyłka w ciągu 24 godzin, już od 11.60 zł!

Skład:  mąka orkiszowa razowa typ 2000 (100%) 

Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten.

Termin przydatności:
Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku mąki termin wynosi około 6 miesięcy od daty zakupu.

Pakowanie:
Worek 25 kg

Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1413 kJ/334 kcal
  • Białko: 16 g
  • Tłuszcz: 2,3 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe: 0,4 g
  • Węglowodany: 68,4 g
  • - w tym cukry: 1,6 g
  • Sól: mniej niż 0,01 g

Opinie klientów

Brak opinii.

Zobacz także