Mąka żytnia graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziaren pozyskanych z Doliny Karpia
W naszej ofercie znajdą Państwo razową mąkę żytnią o przemiale 1850, która doskonale nadaje się do wypieków chleba. Świetnie sprawdzi się również do przygotowania zakwasu na żurek czy zakwasu do pieczenia chleba. Bez problemu łączy się także z innym rodzajem mąki. Razową mąkę orkiszową sprzedajemy w opakowaniach 1 kg. Produkujemy ją z oczyszczonych ziaren żyta, pochodzących z naszej własnej, lokalnej uprawy.
Mąki żytnie uznawane są za zdrowsze niż pszenne – organizm człowieka lepiej przyswaja i trawi mąkę żytnią niż pszenną.
Zawiera takie minerały jak cynk, magnez, potas, sód, wapń i kilka innych.
Wspiera funkcjonowanie układu krążenia.
Skład: mąka żytnia typ 1850 (100 %)
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten
Termin przydatności:
Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku mąki termin wynosi około 6 miesięcy od daty zakupu.
Zalecenia dotyczące przechowywania maki: suche, chłodne i nienasłonecznione miejsce.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1360 kJ/322 kcal
- Białko: 8,2 g
- Tłuszcz: 2,2 g
- Węglowodany: 62 g
– w tym kwasy tłuszczowe: 0,4 g
– w tym cukry: 2,5 g - Sól: 0,0 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.