

Paluszki produkowane z mąki orkiszowej pochodzącej z naszego własnego gospodarstwa z dodatkiem soli - dla uzyskania tradycyjnego smaku - zdrowa przekąska dla Ciebie i Twojego dziecka.
Paluszki pochodzą z 2 odmian orkiszu: Schwabenkorn oraz Oberkulmer Rotkorn.
Skład: Mąka orkiszowa (70%), woda, olej rzepakowy, cukier, cukier wanilinowy, sól (2%), substancje spulchniające: drożdże, wodorowęglan sodu (soda oczyszczona); regulator kwasowości: wodorotlenek sodu. Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu.
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Jest on jednak łatwo przyswajalny przez organizm i często osoby mające alergię związaną ze spożywaniem pszenicy tradycyjnej mogą spożywać produkty z orkiszu.
Termin przydatności:
Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku naszych paluszków z mąki orkiszowej termin wynosi około 6 miesięcy od daty zakupu.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.