

Makaron orkiszowy razowy - pełnoziarnisty w formie wstążek produkowany z mąki orkiszowej razowej typ 2000 z naszego lokalnego gospodarstwa rolnego, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy.
Brak dodatku jakichkolwiek konserwantów i barwników.
Makaron jest doskonały jako dodatek do potraw mięsnych oraz sałatek.
Makaron pochodzi z 2 odmian orkiszu: Schwabenkorn oraz Oberkulmer Rotkorn.
Skład: mąka orkiszowa typ 2000, woda
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Jest on jednak łatwo przyswajalny przez organizm i często osoby mające alergię związaną ze spożywaniem pszenicy tradycyjnej mogą spożywać produkty z orkiszu.
Termin przydatności:
Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku naszych makaronów z orkiszu termin wynosi około 10 miesięcy od daty zakupu.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.